/**Styling the REEAD MORE Button** https://pastebin.com/raw/wam9YYxf
Select Page

CELULOZNA VLAKNA

Podobno kot toplotna izolacija iz lesnih vlaken tudi toplotna izolacija na osnovi celuloze iz okolja vpija vlago in jo v prostor po potrebi sprošča, s čimer se v prostoru prek naravnega procesa vzdržuje enako mikroklimatsko stanje. Toplotna prevodnost celuloznih materialov je primerljiva z drugimi vrstami toplotnih izolacij, znaša pa med 0,035 in 0,045 W/mK.

Celulozna vlakna in njene lastnosti

Toplotna izolacija z celuloznimi vlakni:

Celulozna vlakna oziroma celulozni kosmiči so v zadnjem času med najbolj uporabljenimi naravnimi materiali na področju toplotnih izolacij. Celulozna vlakna predstavljajo recikliran material, ki je prek preprostega in do okolja prijaznega tehnološkega postopka v celoti narejen iz odpadnega papirja.

Zaradi razsutega stanja je primerna za zapolnjevanje odprtin in lukenj v različnih vrstah konstrukcij, zapolnjenost, zbitost in ustrezno toplotno izolativnost konstrukcijskega sklopa pa se doseže z ustreznim strojnim suhim ali mokrim vpihovanjem prek cevi.

Podobno kot toplotna izolacija iz lesnih vlaken tudi toplotna izolacija na osnovi celuloze iz okolja vpija vlago in jo v prostor po potrebi sprošča, s čimer se v prostoru prek naravnega procesa vzdržuje enako mikroklimatsko stanje. Toplotna prevodnost celuloznih materialov je primerljiva z drugimi vrstami toplotnih izolacij, znaša pa med 0,035 in 0,045 W/mK.

Zaradi nizke cene surovine, iz katere je material narejen, je izolacija iz celuloznih kosmičev ekonomsko zelo ugodna in odlična izbira pri toplotni izolaciji suhomontažnih sistemov ali sanacijah obstoječih objektov.

Zaradi nizke prostorninske teže (okoli 20 kg/m3 ali celo manj) jo lahko uporabljamo tudi za izolacijo manj nosilnih stropov in podobnih konstrukcij, prav tako pa je celulozna izolacija odporna proti škodljivcem in ima dolgo življenjsko dobo.

 

Zakaj izbrati celulozna vlakna?

Celulozna izolacija je primerna tudi za zvočno izolacijo objektov in prostorov. Toplotno izolacijo iz celuloznih vlaken je mogoče uporabiti pri prenovah in novogradnjah, največkrat pa se celulozna vlakna vgrajuje v stene lesenih ali montažnih hiš, v medetažne in talne plošče ter na podstrešja.

Prenesite katalog 

 

Prenesite brošuro toplotnih izolacij proizvajalca Sympor. Nova tehnologija in kvalitetni izdelki vam bodo prihranili denar in čas. Prenesite katalog in se prepričajte sami. 

S podjetjem Stireks prodaja in storitve, d.o.o., imamo pri dobavi toplotnoizolacijskih materialov  pozitivne izkušnje.

Hiter in korekten odziv komerciale pri izdelavi ponudb ter dostava  materiala na gradbišče v dogovorjenem roku.

Potrudijo se tudi ob časovnih zagatah ali pri dobavi materialov, ki niso v običajni ponudbi.

Hilmo Hodžić

Direktor, STROJNO POLAGANJE TLAKOV HILMO HODŽIĆ s.p.

Glede na naše ambiciozne cilje nam je izjemno pomembno, da sodelujemo z zanesljivimi partnerji, ki nam pomagajo v procesu doseganja le-teh. Lahko rečem, da je Stireks zagotovo eden tistih partnerjev, ki so soodgovorni za naš uspeh, njihova predanost in fokus v naše zadovoljstvo se čuti v vseh elementih sodelovanja, tu moramo pohvaliti našo skrbnico Kristina Ozmec, ki nam s svojim profesionalnim odnosom, trudom in pozitivno energijo vliva dodatni pogum in motivacijo za uresničitev naše vizije.

Admir Latić, Alivsas php, d.d.

Hvala za zaupanje, pozitivne izkušnje nam pomenijo največ. 😃

Admir Latić

Direktor, Alivsas php, d. d.

Mnenje o podjetju Stireks d.o.o.:

-  Hiter odziv naročenega gradbenega  materiala tako, da je na objektu 1- 2 dneh,
-  prijaznost osebja predvsem komercialistov,
-  velika izbira toplotne in hidroizolacije  ter drugega gradbenega materiala,
- cene materialov so  konkurenčne.

Kemal Spahić

Direktor, SGPS d.o.o.

Kontaktirajte nas