/**Styling the REEAD MORE Button** https://pastebin.com/raw/wam9YYxf
Select Page

LESENA VLAKNA

Ena izmed prednosti lesnih vlaken v primerjavi z drugimi toplotno izolacijskimi materiali je tudi njihova hidroskopičnost oziroma sposobnost sprejemanja in oddajanje vlage. S tem se, ne da bi se poslabšale materialne in toplotno izolacijske karakteristike, samodejno uravnava mikroklima znotraj bivalnega prostora, zaradi česar je bivalno ugodje v primerjavi z drugimi vrstami toplotnih izolacij povsem drugačno in z vidika človeka veliko bolj prijetno.

Lesena vlakna kot izoalcija

Toplotna izolacija z kameno volno:

Sodoben trend trajnostne graditve in sanacije objektov je v gradbeništvu pospešil razvoj in uporabo različnih vrst materialov biološkega izvora, med katerimi nekateri predstavljajo dobro ali celo boljšo alternativo materialom nenaravnega oziroma umetnega izvora.  Eden izmed naravnih materialov, ki slovi po svojih odličnih termičnih in bivalno-klimatskih karakteristikah, je prav gotovo les.

Iz lesa je poleg gradbenih konstrukcij mogoče izdelati tudi učinkovit toplotno izolacijski material v obliki lesnih vlaken ali lesnih kosmičev, toplotna prevodnost takšnih materialov pa znaša med 0,038 in 0,045 W/mK.

Lesna vlakna so do okolja prijazen material; so biološko razgradljiva in za okolje neškodljiva, za njihovo izdelavo ne potrebujemo veliko energije, poleg tega pa lahko s premišljeno izbiro surovin prispevamo k recikliranju gradbenega in drugega lesa, ki bi drugače neuporabljen končal na odpadu.

Lesna vlakna lahko uporabljamo v razsutem stanju ali v obliki plošč iz lesnih vlaken oz. lesnih kosmičev. Glede na obliko ločimo tudi način vgradnje izolacij iz lesnih vlaken. Ob uporabi lesnih vlaken v razsutem stanju toplotno izolacijo vgrajujemo z razpihovanjem, s čimer dosežemo enakomerno porazdelitev po površini in preprečimo pojav zračnih žepov, s tem pa tudi toplotnih mostov. Ob uporabi plošč iz lesnih vlaken pa je treba plošče dimenzijsko prilagoditi mestu vgradnje in s preklopi ali kako drugače zagotoviti neprekinjenost toplotne izolacije po celotni površini.

Zakaj izbrati kameno volno?

Ena izmed prednosti lesnih vlaken v primerjavi z drugimi toplotnoizolacijskimi materiali je tudi njihova hidroskopičnost oziroma sposobnost sprejemanja in oddajanje vlage. S tem se, ne da bi se poslabšale materialne in toplotnoizolacijske karakteristike, samodejno uravnava mikroklima znotraj bivalnega prostora, zaradi česar je bivalno ugodje v primerjavi z drugimi vrstami toplotnih izolacij povsem drugačno in z vidika človeka veliko prijetnejše.

Prenesite katalog 

Prenesite brošuro toplotnih izolacij proizvajalca Sympor. Nova tehnologija in kvalitetni izdelki vam bodo prihranili denar in čas. Prenesite katalog in se prepričajte sami. 

S podjetjem Stireks prodaja in storitve, d.o.o., imamo pri dobavi toplotnoizolacijskih materialov  pozitivne izkušnje.

Hiter in korekten odziv komerciale pri izdelavi ponudb ter dostava  materiala na gradbišče v dogovorjenem roku.

Potrudijo se tudi ob časovnih zagatah ali pri dobavi materialov, ki niso v običajni ponudbi.

Hilmo Hodžić

Direktor, STROJNO POLAGANJE TLAKOV HILMO HODŽIĆ s.p.

Glede na naše ambiciozne cilje nam je izjemno pomembno, da sodelujemo z zanesljivimi partnerji, ki nam pomagajo v procesu doseganja le-teh. Lahko rečem, da je Stireks zagotovo eden tistih partnerjev, ki so soodgovorni za naš uspeh, njihova predanost in fokus v naše zadovoljstvo se čuti v vseh elementih sodelovanja, tu moramo pohvaliti našo skrbnico Kristina Ozmec, ki nam s svojim profesionalnim odnosom, trudom in pozitivno energijo vliva dodatni pogum in motivacijo za uresničitev naše vizije.

Admir Latić, Alivsas php, d.d.

Hvala za zaupanje, pozitivne izkušnje nam pomenijo največ. 😃

Admir Latić

Direktor, Alivsas php, d. d.

Mnenje o podjetju Stireks d.o.o.:

-  Hiter odziv naročenega gradbenega  materiala tako, da je na objektu 1- 2 dneh,
-  prijaznost osebja predvsem komercialistov,
-  velika izbira toplotne in hidroizolacije  ter drugega gradbenega materiala,
- cene materialov so  konkurenčne.

Kemal Spahić

Direktor, SGPS d.o.o.

Kontaktirajte nas