/**Styling the REEAD MORE Button** https://pastebin.com/raw/wam9YYxf
Select Page

STIRODUR (XPS)

Visoka trdnost in dimenzijska obstojnost omogoča uporabo stirodura pri izdelavi temeljnih plošč in tlakov v stanovanjskih ter industrijskih objektih.

Zaradi njegovih odličnih izolacijskih sposobnosti pa se ga uporablja tudi za toplotno izolacijo notranjih ali zunanjih sten ter preprečevanje pojava toplotnih mostov.

Toplotna izolacija s stirodurjem

Kaj je stirodur oziroma ekstrudirani polistiren (XPS)?

Stirodur oziroma ekstrudirani polistiren (kratica XPS) je material prepoznavno zelene barve, ki se ga v gradbeništvu zaradi dobrih mehanskih in izolacijskih lastnosti uporablja za različne namene. Stirodur odlikuje visoka tlačna trdnost in nizka toplotna prevodnost, poleg tega pa ne vpija vlage in ne gori.

Uporaba stirodura v objektih prispeva k učinkovitejši rabi energije, saj preprečuje uhajanje toplote iz ogrevanih prostorov, pri izdelavi tlakov pa se uporablja tudi za preprečevanje širjenja udarnega zvoka po objektu.

Sodobne plošče iz stirodura so narejene iz za zdravje in okolje neškodljivih materialov, številni proizvajalci pa za celični plin, ki zagotavlja toplotno izolativnost stirodura, uporabljajo samo zrak.

Stirodur različnih trdnosti se večinoma uporablja v obliki plošč, ki so lahko gladke, hrapave, s preklopom ali brez. Stirodur je uporaben in učinkovit v številnih konstrukcijskih elementih.

Visoka trdnost in dimenzijska obstojnost omogoča uporabo stirodurja pri izdelavi temeljnih plošč in tlakov v stanovanjskih ter industrijskih objektih, zaradi njegovih odličnih izolacijskih sposobnosti pa se ga uporablja tudi za toplotno izolacijo notranjih ali zunanjih sten ter preprečevanje pojava toplotnih mostov.

Vse pogosteje se uporablja tudi pri izdelavi in toplotni izolaciji ravnih oziroma poševnih streh. Ker je neobčutljiv na vlago, je nenadomestljiv pri izolaciji kletnih in drugih vlažnih prostorov, zaradi istega razloga pa z njim oblagamo talne zidce oziroma cokle fasad.

Zakaj izbrati stirodur?

  • Je do okolja prijazen material (nizki izpusti CO2 zaradi njegove proizvodnje in zmanjšanje izpustov CO2 iz objektov, na katerih je stirodur uporabljen).
  • Ima odlične mehanske lastnosti (odlična toplotna izolativnost, visoka tlačna trdnost, odpornost na vlago in propadanje, njegove mehanske lastnosti se v različnih vremenskih razmerah ne spreminjajo).
  • Je preprost za uporabo (preprosta in hitra vgradnja, uporaben v vseh vremenskih razmerah za različne namene, preprosto oblikovanje in nizek delež odpada, za zdravje neškodljiv).
  • Je preizkušeno kakovosten (v gradbeništvu uporaben vse od leta 1964, njegova proizvodnja in izdelava je tehnološko kontrolirana in certificirana, pravilno vgrajen stirodur pogostokrat preseže življenjsko dobo objekta, v katerega je vgrajen).
  • Cenovno ugoden (dostopen v vseh trgovinah z gradbenim materialom, zmanjšanje stroškov ogrevanja in hlajenja v objektih, na katerih je stirodur uporabljen, hitra povrnitev naložbe v toplotno izolacijo zaradi zmanjšanja porabe energije).

Prenesite katalog 

 

Prenesite brošuro toplotnih izolacij proizvajalca Sympor. Nova tehnologija in kvalitetni izdelki vam bodo prihranili denar in čas. Prenesite katalog in se prepričajte sami. 

Stirodur (XPS)

Uporaba stirodura v objektih prispeva k učinkovitejši rabi energije, saj preprečuje uhajanje toplote iz ogrevanih prostorov, pri izdelavi tlakov pa se uporablja tudi za preprečevanje širjenja udarnega zvoka po objektu.

Kontaktirajte nas