Hidroizolacija hiše

Hidroizolacija je nujna in zanesljiva zaščita pred vplivi meteorne vode. Zaščiti tudi pred vlago in drugimi vremenskimi pojavi. Vdor vode lahko povzroči v našem objektu veliko škode, zato se tukaj ne splača varčevati. Posebej pomembna je hidroizolacija v stiku objekta s tlemi in hidroizolacija strehe.
Na voljo imamo več vrst hidroizolacije:-plastomerni,polimerni,elastomerni,samolepilni…
Najpogosteje uporabljena je poliuretanska ali bitumenska hidroizolacija v trakovih. Uporabljamo jo pri izolaciji temeljev,temeljne plošče,vkopanega dela hiše in ravnih streh.
Pri izolaciji vkopanega dela hiše je najprej potrebno steno premazati z prednamazom nato na steno navarimo bitumenski trak, ki ga zaščitimo z XPS in nato vse skupaj prekrijemo s čepkasto folijo.

RAVNA STREHA

Zaradi neposrednega vpliva meteorne vode je hidroizolacija ravne strehe izjemnega pomena za njeno trajnost. Na voljo imamo več vrst ravnih streh na betonski ali drugi konstrukciji, ki mora biti v naklonu minimalno 2%, saj sicer grozi nevarnost zastajanja vode. Vsem je skupno to,  da je potrebno konstrukcijo naprej premazati z bitumenskim tekočim prednamazom,  ki mu navadno sledi bitumenski trak za izvedbo parne zapore. Glede na zahteve se za streho vgradi od toplotna izolacija (iz stirpora, stirodura ali kamene volne). Zaključni sloj strehe se izvede v dveh plasteh bitumenskega traku, pri čemer je prvi zalepljenna izolacijo (samolepilni bitumanski trak), drugi pa je nad njim popolnoma privarjen.
Več si lahko preberete tudi na povezavi: 

Izolacije in gradnje po vaši meri