V zadnjem času se poleg toplotne izolativnosti materialov vedno bolj postavlja vprašanje paropropustnosti. S toplotno izolacijo objektov, zamenjavo oken, ki so praktično nepredušni, se pojavlja problem plesni in glivic po stenah. Rešitev je nedvomno v ustrezni rekuperaciji oz. prezračevanju. Kaj pa lahko naredimo če prezračevanja ni? Ena izmed rešitev je zagotovo v vgradnji paropropustnih izolacijskih gradbenih materialov.

Če so zunanje površine stanovanja prepustne za paro, izparina z difuzijo prehaja prek zidov na plano. Dovolj je ena sama plast, ki zapira pot izparini, pa le-ta ostaja v prostoru ali, kar je še huje, v izolaciji in zidu.

Zato so v tovarni Sympor razvili SILBER REFLEX ploščo, ki je trenutno najbolj paropropustna plošča iz stiropora, saj ima koeficient paropropustnosti μ=8. Stiropor SILBER REFLEX je difuzijsko odprt. Primeren je za sanacije eno ali večstanovanjskih objektov, montažne hiše,hiše iz siporeksa, silikatne opeke,….

Stiropor SILBER REFLEX ima toplotno prevodnost 0,031,  narejen je  na strojnem avtomatu, je srebrne barve z zarezami in UV zaščito na prednji strani, kar pomeni,da z njim lahko delamo na odprtem soncu. Plošča je certificirana praktično v vseh najbolj priznanih fasadnh sistemih, kot je Baumit, Roefix, Weber, Caparol,…