Select Page

Stiropor je odličen toplotni izolator, saj ima 98% zraka ujetega v zaprto celično zgradbo, zaradi česar ima izredno nizko toplotno prevodnost.

Odporen je na vlago, saj se v vodi ne razkraja. Tudi, ko je popolnoma potopljen, ne vpije veliko vode. To še posebej velja za gostejši stiropor.

Stiropor je tudi zelo obstojen in trajen, saj se njegove mehanske in fizikalne lastnosti s časom ne spreminjajo.

Stiropor je paropropusten in to bolj kot les, z različnimi postopki izdelave lahko dosežemo ustrezne mehanske lastnosti za vsak namen. Lahko pa se ga izdela v poljubni debelini in velikosti, lahek je za transport in ne gori.

Stiropor uporabljamo v gradbeništvu predvsem na področju izolacij, v industriji (kjer se uporablja kot material za pakiranje tehničnih ali prehrambenih proizvodov) ter pri drugih dejavnosti kot na primer gledališčih (rekviziti, napis…).

Covid-19Spremenjen način poslovanja

Spoštovani poslovni partnerji,
 
obveščamo vas, da so z namenom preprečevanja nadaljnjega širjenja korona virusa in odloka Vlade RS  spremenili način poslovanja v podjetju Stireks d.o.o. z dnem 16.11.2020
 
Poslovne partnerje prosimo, da ob naročilu materiala uporabljajo elektronske medije, spletno povpraševanje in telefonski kontakt z našim prodajnim osebjem.
 
Vstop v prodajni prostor podjetja pri prevzemu naročenega materiala je omejen in dovoljen samo posamično na podlagi dovoljenja predstavnika podjetja. Pred vstopom je potrebno obvezno uporabiti razkužilo za roke in v komunikaciji upoštevati minimalno razdaljo 1,5 m.
 
Prevzem naročenega in pripravljenega materiala je možen na podlagi pismene potrditve prodajnega osebja, pri čemer naj bi prevzem materiala potekal brez osebnega kontakta. Možna bo še vedno organizacija dostave s strani podjetja Stireks d.o.o., vendar lahko zaradi povečanega povpraševanja prihaja do zamud. 
 
Delovni čas pri dostavi in prevzemu materiala je skrajšan od ponedeljka do petka od 07:00 – 16:00 ure in v soboto od 07:00 - 12:00 ure.
 
Zahvaljujemo se vam  za upoštevanje navodil, saj bomo le ob obojestranskem upoštevanju navodil postopoma skupaj preprečili širjenje korona virusa.


Vaš partner Stireks d.o.o.