STIROPOR ZA PODZIDEK FASADE OZ. COKL PLOŠČE

Zaradi neposrednega stika s tlemi in zemljo je podzidek fasade konstantno izpostavljen vlagi in drugim zemeljskim vplivom, zato je ustrezna izbira materiala za izdelavo podzidka izrednega pomena.

STIROPOR ZA PODZIDEK FASADE OZ. COKL PLOŠČE

Zaradi neposrednega stika s tlemi in zemljo je podzidek fasade konstantno izpostavljen vlagi in drugim zemeljskim vplivom, zato je ustrezna izbira materiala za izdelavo podzidka izrednega pomena.

Stiropor za izolacijo podzidka fasade oz.
Cokl plošče

Z gradbeniškega vidika predstavlja podzidek fasade najnižji rob fasade, ki se nahaja neposredno ob stiku s tlemi, navadno pa njegova višina znaša med 50 in 90 cm, odvisno od tipologije terena in arhitekturnih zahtev objekta. Zaradi neposrednega stika s tlemi in z zemljo je podzidek fasade konstantno izpostavljen vlagi in drugim zemeljskim vplivom, zato je ustrezna izbira materiala za izdelavo podzidka izjemnega pomena.

Toplotna izolacija, ki jo uporabimo za izdelavo podzidka, se pogostokrat nadaljuje tudi v kletne prostore, zato mora biti odporen na vlago, vodo, pa tudi na zemeljske pritiske. V splošnem se za izdelavo podzidka fasade uporablja plošče iz ekstrudiranega polistirena oziroma XPS plošče, lahko pa se uporabijo tudi posebne oblike stiroporja, ki imajo dovolj visoko trdnost in so odporne na vlago, korenine in podobne vplive. Prav tako mora biti toplotna izolacija v podzidku ustrezno načrtovana in izdelana, saj lahko na tistem mestu zaradi nezveznosti konstrukcijskega sklopa hitro pride do pojava toplotnih mostov.

Za učinkovito delovanje toplotno izolacijskega materiala na podzidku fasad je potrebna izdelava tudi drugih zaščitnih slojev, ki toplotno izolacijo varujejo pred mehanskimi in drugimi poškodbami. Tako pri izvedbi podzidkov in podkletenih prostorov vsekakor ne smemo pozabiti na izdelavo hidroizolacije, namestitev gumbaste oziroma čepaste folije in pa izdelavo zaključnih slojev, ki le še dodatno preprečujejo vdor vode v fasadni pas ali mehanske poškodbe na izolacijskih materialih.

Vse to in še več lahko zasledite tudi v naši ponudbi.

Pokličite nas na 01/83 08-841 ali pišite na info@stireks.si. Sestavili vam bomo ZELO UGODNO ponudbo različnih vrst toplotnih izolacij.

Prenesite katalog 

 

Prenesite brošuro toplotnih izolacij proizvajalca Sympor. Nova tehnologija in kvalitetni izdelki vam bodo prihranili denar in čas. Prenesite katalog in se prepričajte sami. 

Zakaj se odločiti za nakup stiroporja, storidurja in drugih izolacij pri nas:

  • ker boste hitro in kvalitetno poučeni o lastnostih in cenah izolacij ter o sodobnih trendih na tem področju
  • ker vam bomo ponudili kvalitetne izolacije po zelo ugodnih cenah
  • ker imamo na zalogi vsak dan preko 600 m3 stiropora, stirodura oz. XPS-sa, steklne volne in drugih izolacij
  • ker vam bomo izolacije in druge materiale dostavili hitro in kamorkoli v Sloveniji in v tujini
  • ker imamo prijazno osebje, ki vam bo z veseljem pomagalo in svetovalo tudi na drugih gradbenih področjih (ometih, tlakih, talnem gretju, suhomontaži,….)
Podjetje Stireks d.o.o.  je ekskluzivni zastopnik priznanega avstrijskega proizvajalca toplotnih izolacij Sympor (www.eps-industries.at). Prodajamo pa tudi toplotne izolacije drugih proizvajalcev, kot so Austrotherm, Fibran, Monotherm, Fragmat in Novolit.

Vsi proizvodi iz našega prodajnega programa so v skladu z evropskimi standardi EN13163, EN 13172, itd.

S podjetjem Stireks prodaja in storitve, d.o.o., imamo pri dobavi toplotnoizolacijskih materialov  pozitivne izkušnje.

Hiter in korekten odziv komerciale pri izdelavi ponudb ter dostava  materiala na gradbišče v dogovorjenem roku.

Potrudijo se tudi ob časovnih zagatah ali pri dobavi materialov, ki niso v običajni ponudbi.

Hilmo Hodžić

Direktor, STROJNO POLAGANJE TLAKOV HILMO HODŽIĆ s.p.

Glede na naše ambiciozne cilje nam je izjemno pomembno, da sodelujemo z zanesljivimi partnerji, ki nam pomagajo v procesu doseganja le-teh. Lahko rečem, da je Stireks zagotovo eden tistih partnerjev, ki so soodgovorni za naš uspeh, njihova predanost in fokus v naše zadovoljstvo se čuti v vseh elementih sodelovanja, tu moramo pohvaliti našo skrbnico Kristina Ozmec, ki nam s svojim profesionalnim odnosom, trudom in pozitivno energijo vliva dodatni pogum in motivacijo za uresničitev naše vizije.

Admir Latić, Alivsas php, d.d.

Hvala za zaupanje, pozitivne izkušnje nam pomenijo največ. 😃

Admir Latić

Direktor, Alivsas php, d. d.

Mnenje o podjetju Stireks d.o.o.:

-  Hiter odziv naročenega gradbenega  materiala tako, da je na objektu 1- 2 dneh,
-  prijaznost osebja predvsem komercialistov,
-  velika izbira toplotne in hidroizolacije  ter drugega gradbenega materiala,
- cene materialov so  konkurenčne.

Kemal Spahić

Direktor, SGPS d.o.o.