HIDROIZOLACIJA RAVNE STREHE

Ravna streha postavlja visoke zahteve pri gradnji streh – še posebej, ko gre za tesnjenje za zaščito pred vlago. Glede na podkonstrukcijo in želeno poznejšo nosilnost je mogoče gradnjo izvesti na različne načine. 

Svojim strankam ponudimo individualne rešitve, posebne izdelke, izdelane po meri, in nenazadnje garancijo na tesnost naših sistemov za obdobje 20 let. 

HIDROIZOLACIJA RAVNE STREHE

Ravna streha postavlja visoke zahteve pri gradnji streh – še posebej, ko gre za tesnjenje za zaščito pred vlago. Glede na podkonstrukcijo in želeno poznejšo nosilnost je mogoče gradnjo izvesti na različne načine. 

Svojim strankam ponudimo individualne rešitve, posebne izdelke, izdelane po meri, in nenazadnje garancijo na tesnost naših sistemov za obdobje 20 let. Na tem mestu vam želimo predstaviti streho z garancijo proizvajalca Büsscher & Hoffmann.

NARAVNO TESNJENJE

Naravno tesnjenje v vseh vremenskih razmerah

Vročina, mraz, toča, nevihta. Strehe so ves čas izpostavljene visokim obremenitvam, kljub temu pa morajo preživeti več generacij (alternativa: dolgotrajna zanesljiva zaščita pred vlago). Zagotavljanje tega je ključna dejavnost podjetja Büsscher & Hoffmann. Smo vodilni proizvajalec bitumenskih in polimer-bitumenskih trakov v Avstriji, v osrednji Evropi pa delussssjemo kot strokovnjak za strešne in tesnilne sisteme.

Pri tem se opiramo na 165 let izkušenj, z našo ekipo za raziskave in razvoj pa si ves čas prizadevamo za inova- cije in nadaljnji razvoj naših tesnilih sistemov, da bi bili ti še obstojnejši in zanesljivejši. Številni patenti potrjujejo našo inovativno moč.

20 let garancije na hidroizolacijo ravne strehe

Potrdilo o garanciji je odraz našega zaupanja v visoko kakovost naših sistemov in na nek način našega dobrega slovesa, ki ga uživamo pri investitorjih, arhitektih, projektantih in izvajalcih. Tudi oni nam zaupajo. To upoštevamo s pisnim zagotovilom kakovosti. Vse navedene izdelke odlikuje naslednje: visoka kakovost izdelkov, strokovno projektiranje idealnih sistemov, strokovno usposobljeni polagalci, izučeni v akademiji podjetja Büsscher & Hoffmann, vmesni in končni prevzem, preverjanje in vzdrževalna dela, zanesljiv partner za zavarovanje in trdna garancijska pogodba. Skratka, gre za medsebojno usklajene ukrepe, ki izpopolnjujejo streho z garancijo proizvajalca Büsscher & Hoffmann. Streha je tako zajamčeno naravno tesna.

Tako lahko svojim strankam ponudimo individualne rešitve, posebne izdelke, izdelane po meri, in nenazadnje garancijo na tesnost naših sistemov za obdobje 20 let. Na tem mestu vam želimo predstaviti streho z garancijo proizvajalca Büsscher & Hoffmann.

Prenesi katalog

Prenesite katalog vodilnega avstrijskega proizvajalca polimernog bitumena. Tehnološko najbolj napredna hidroizolacija za vaš gradbeni projek. 

20 let garancije na hidroizolacijo ravne strehe

Potrdilo o garanciji je odraz našega zaupanja v visoko kakovost naših sistemov in na nek način našega dobrega slovesa, ki ga uživamo pri investitorjih, arhitektih, projektantih in izvajalcih. To upoštevamo s pisnim zagotovilom kakovosti.

Vrste izolacije ravne strehe

za zahteve po vrhunski kakovosti

Ravna streha postavlja visoke zahteve pri gradnji streh – še posebej, ko gre za tesnjenje za zaščito pred vlago. Glede na podkonstrukcijo in želeno poznejšo nosilnost je mogoče gradnjo izvesti na različne načine. Tukaj vam predstavljamo štiri možnosti – po potrebi so glede na zahteve objekta možne tudi druge možnosti izvedbe in kritine ravne strehe. Z veseljem vam bomo svetovali.

Streha Plus na betonski površini

Konstrukcija: topla streha in obrnjena streha Podlaga: strop iz obodnega betona ali montažni betonski strop 1. TEMELJNI PREMAZ BÜSCHERIT BVE EXTRA Bitumenski temeljni premaz 2. PARNA ZAPORA BÜSSCHER ALUPLAN ALGVE 40 K PLUS 3. TOPLOTNA IZOLACIJA EPS W 25 PLUS Naklonska izolacija, ekspandirana polistirolna pena 4. ZATESNITEV STREHE, 1. PLAST BÜSSCHER BARUTOP T 40 KSK Elastomerni bitumenski trak, hladno samolepilen 5. ZATESNITEV STREHE, 2. PLAST BÜSSCHER BARUTOP BRILLIANT Elastomerni bitumenski trak 6. TOPLOTNA IZOLACIJA XPS-G 30 Ekstrudirana polistirolna pena 7. FILTRIRNI SLOJ DACHVLIES WA 150 g/m² 8. POVRŠINSKA ZAŠČITA Prod, okrogla zrna 16/32 9. ZAŠČITNI TRAKOVI (DODATNO PRI BETONSKIH MONTAŽNIH ELEMENTIH) KV E 45 K BÜSSCHER BARUPLAN, elastomerni bitumenski trak

Hidroizolacija-ravne-strehe-na-betonski-konstrukciji

Ravna streha na leseni konstrukciji

Konstrukcija: topla streha, mehansko pritrjena Podlaga: lesena konstrukcija z naklonom 1. SEKUNDARNA KRITINA BÜSSCHER ZIMMERMANNSBAHN ZIB 15 Elastomerni bitumenski trak 2. PARNA ZAPORA BÜSSCHER ALUPLAN ALGVE 40 K PLUS 3. TOPLOTNA IZOLACIJA EPS W 25 PLUS Ekspandirana polistirolna pena 4. ZATESNITEV STREHE, 1. PLAST BÜSSCHER BARUTOP T 40 KSK Elastomerni bitumenski trak, hladno samolepilen, mehansko pritrjen 5. ZATESNITEV STREHE, 2. PLAST BÜSSCHER BARUTOP BRILLIANT Elastomerni bitumenski trak  

Industrijska ravna streha na trapezni pločevini

Konstrukcija: topla streha, mehansko pritrjena Podlaga: trapezna pločevina 1. TEMELJNI PREMAZ BÜSCHERIT BVE EXTRA Bitumenski temeljni premaz 2. PARNA ZAPORA BÜSSCHER ALUPLAN ALE 40 KSK Elastomerni bitumenski trak, hladno samolepilen 3. TOPLOTNA IZOLACIJA EPS W 20 PLUS ali MINERALNA VOLNA Ekspandirana polistirolna pena 4. ZATESNITEV STREHE, 1. PLAST BÜSSCHER BARUTOP T 40 Elastomerni bitumenski trak, mehansko pritrjen 5. ZATESNITEV STREHE, 2. PLAST BÜSSCHER BARUTOP BRILLIANT Elastomerni bitumenski trak  

Univerzalen gradbeni sistem

Podjetje Büsscher & Hoffmann ima za vsako vrsto tesnjenja streh popolno, in skozi desetletja dokazano sistemsko rešitev.

Vse na enem mestu

Kot ekskluzivni dobavitelj podjetja Büsscher & Hoffmann vam lahko dobavimo materiale in sistemske komponente, ki se medsebojno odlično dopolnjujejo.

Prvorazredna kakovost

Proizvodi Büsscher & Hoffmann so sinonim za najvišjo kakovost hidroizolacijskih izdelkov.

Strokovno svetovanje

V podjetju Stireks d.o.o. so zaposlene osebe, ki imajo več let znanja in izkušenj s področja tesnjenja stavb. 

Pravočasna dobava

Podjetje Stireks d.o.o. vam naročila pravočasno dobavi na gradbišče. 

Kako deluje naravno tesnjenje?

… kakovostni polimer-bitumenski trakovi

Bitumen je kakovosten gradbeni material. Ni vodotopen ter je popolnoma neoporečen za okolje in zdravje. Bi- tumen so za tesnjenje uporabljali že v antiki. Danes je v povezavi s polimeri izredno učinkovit gradbeni material in odporen proti agresivnim vplivom iz okolja. Strehe iz bitumna so praviloma v dvo- ali večplastni izvedbi. S skupno debelino več kot devet milimetrov bistveno prekašajo druge strehe z vidika odpornosti proti poškodbam ter varnosti.. Streha z garancijo proizvajalca Büsscher & Hoffmann pa je še kanček robustnejša in obstojnejša. S 5,4 mm debelo zgornjo plastjo je še posebej odporna. Življenjska doba takšnega tesnjenja je izredno dolga.

…sistemi gradnje za najstrožje zahteve

Dolgoletne izkušnje v kombinaciji z raziskovanjem in razvojem na vrhunski ravni se odražajo v obsežni ponudbi. Naj gre za kritino na betonu, lesu ali trapezni pločevini: za vsako vrsto strehe imamo rešitev za tesnjenje, vključno z vsemi med seboj usklajenimi materiali in sestavnimi deli sistema. Pri tem pa sistemi gradnje izpolnjujejo najstrožje zahteve sodobne gradnje. Najstrožji nadzor kakovosti, strokovno svetovanje, izkušeni in strokovno usposobljeni polagalci in pravočasna dobava na gradbišče – vse to je za nas nekaj samoumevnega. Številne reference iz gradnje zahtevnih  objektov potrjujejo našo usposobljenost in kakovost izdelkov. Zaupajo nam investitorji iz javnega in zasebnega področja, arhitekti, projektanti in pogodbeniki pri izdelavi.

… najvišja kakovost pri izdelavi

Izdelek lahko svoje prednosti izkaže le takrat, ko je pravilno uporabljen in ustrezno obdelan. Zato pri izdelavi strehe z garancijo proizvajalca Büsscher & Hoffmann sodelujemo izključno s podjetji za polaganje, ki jih za to izobrazimo sami v okviru akademije Büsscher & Hoffmann. Sodelovanje z dunajskim Inštitutom za gradnjo ravnih streh in izolacijo zgradb (IFB Wien) ter združenjem WIFI v Zgornji Avstriji zagotavlja visok standard. Tako ste lahko prepričani, da so vsi materiali in sistemi odlično in pravilno obdelani.

… vsestranska podpora od A do Ž

Vsak gradbeni strokovnjak se zaveda dodane vrednosti tesnega sodelovanja s specialistom. Pri podjetju Büsscher & Hoffmann vas podpiramo v vseh fazah vašega projekta. Naj bo to projektiranje, priprava na razpis ali nadzor nad izvedbo na gradbišču: naše izkušnje in znanje je našim strankam na voljo. Naši strokovnjaki so vam vedno na voljo za svetovanje in pomoč, vse od začetnega projektiranja do končnega prevzema. Kdor izbere podjetje Büsscher & Hoffmann, ima v storitev vključeno prilagodljivo, kompetentno svetovanje in vodenje, kakovostne izdelke in odlično medsebojno usklajene sisteme.

… redno vzdrževanje in pregledovanje strehe

Strokovno položena streha z garancijo proizvajalca Büsscher & Hoffmann je odlično pripravljena za kljubovanje okoljskim in vremenskim vplivom.  Vendarle: zaupanje je dobro, nadzor pa še boljši. Da bi zagotovili dolgotrajno zanesljivo učinkovitost strehe, jo je treba redno preverjati in vzdrževati. So priključki še v redu? Je na strehi umazanija? So odtoki zamašeni? S certifciranim izvajalcem sklenete letno pogodbo o vzdrževalnih delih, da zagotovite pravočasno odkritje nedopustne obrabe in škode. Poleg tega vsakih pet let streho pregleda tudi podjetje Büsscher & Hoffmann.

… zavarovanje za primer vdora vode

Vsak gradbeni strokovnjak se zaveda dodane vrednosti tesnega sodelovanja s specialistom. Pri podjetju Büsscher & Hoffmann vas podpiramo v vseh fazah vašega projekta. Naj bo to projektiranje, razpis ali nadzor na gradbišču: naše stranke pridobijo z našim znanjem in našimi izkušnjami. Izkušeni sodelavci so vam vedno na voljo za svetova- nje in pomoč. Od začetnega projektiranja do končnega prevzema. Kdor stavi na podjetje Büsscher & Hoffmann, pridobi celoten paket: prilagodljivo, kompetentno svetovanje in vodenje, kakovostne izdelke in odlično medseboj- no usklajene sisteme.

Pogosta vprašanja o hidroizolaciji ravnih streh

Kakšna mora biti izolacija ravne strehe in katere vrste hidroizolacije ravne strehe poznamo?

Poznamo več vrst, kako lahko izvedemo hidroizolacijo ravne strehe. Lahko izbiramo med standardno bitumensko hidroizolacijo, bitumenskimi trakovi ali sintetično hidro-izolacijsko membrano. Poznamo sicer še druge načine, a je hidroizolacija ravne strehe z bitumenskimi trakovi najbolj enostavna, cenovno dostopna in vsekakor zelo zanesljiva izbira.

Kakšna je cena za hidroizolacijo ravne strehe?

Cena materiala (Bitumenska hidroizolacija – elastomerni trak deb. 4 mm, antracit izgled) za hidroizolacijo ravne strehe pri min. naročilu 50 m2 znaša že od 3,81 €/m2 + DDV. Izvedba je cenovno dostopna.

Kateri so izvajalci, za izvedbo hidroizolacije ravne strehe?

Izvedba hidroizolacije ravne strehe mora biti izvedena natančno in kakovostno. Podjetje Stireks d.o.o. že vrsto sodeluje z različnimi izvajalci na področju izvedbe hidroizolacije ravne strehe. Stopite v stik z nami, povprašajte za ceno ravne strehe, mi pa vam bomo glede na vaše zahteve priporočili in svetovali, kateri so najboljši izvajalci za iztvedbo ravne strehe.

Katera je najboljša kritina za ravne strehe in kakšna je optimalna izvedba ravne strehe?

V kolikor je streha popolnoma ravna se ravna streha izolira z bitumensko hidroizolacijo. Čez plast izolacije pride plast proda. So primeri, ko se ravna streha zaključi tudi s izoliranimi pločevinastimi paneli, a je v tem primeru potreben določen naklon. Izvedba ravne strehe torej vključuje bitumensko hidroizolacijo in prod (kamenčki). Tako sta izolacija in odvodnjavanje optimalna.