PIR plošče

Plošče iz poliizocianuratne pene nudijo vrhunske izolacijske lastnosti. Nizka toplotna prevodnost zagotavlja, da so zanesljiva rešitev, ko ste omejeni z debelino toplotne izolacije.

 

Prednosti PIR izolacije

Najtanjša izolacija

Visoka izolativnost – majhna debelina

Nizka toplotna prevodnost

Le 0,022 do 0,026 W/mK

Primerna za izdelavo vodotesne podloge

Pir plošče so obdane s folijo, ki je primerna za izdelavo vodotesne podloge.

Brez toplotnih mostov

PIR izolacija zagotavlja rešitev toplotne izolacije objekta popolnoma brez toplotnih mostov.

Vas zanima več? Zahtevajte ponudbo.

Za zdravo in udobno bivanje

Največje prednosti PIR izolacije so opazne pri izolaciji streh, saj je PIR izolacijo mogoče namestiti nad špirovce in se tako izogniti toplotnim mostovom, ki sicer nastanejo pri vgradnji drugih vrst izolacije med špirovce.

Druga prednost PIR izolacije je toplotna prevodnost, ki znaša le 0,022 do 0,026 W/mK, v primerjavi z EPS, XPS in kameno volno, kjer ta znaša od 0,033 in več.

Pir plošče so obdane s folijo, ki je primerna za izdelavo vodotesne podloge. PIR izolacija zagotavlja rešitev toplotne izolacije objekta popolnoma brez toplotnih mostov.

Razvoj in materiali napredujejo v sodobnem pristopu k gradnji poslovnih in stanovanjskih zunanjih sten s poudarkom na uporabi neprekinjenih izolacijskih sistemov, ki zagotavljajo neprekinjen izolacijski sloj po celotni steni, ne le v stenskih votlinah. Strokovnjaki za gradbeno znanost že nekaj časa vedo, da je neprekinjena izolacija zelo učinkovit način za izolacijo ovojev stavbe za maksimalne prihranke energije. Zdaj sodobni gradbeni predpisi omogočajo, da se to znanje udejanja v praksi.

Izolativnost

Ognjevaren material

Več o PIR ploščah

Kaj je poliuretanska pena?

Trajnostno usmerjeno gradbeništvo in spodbujanje energetskih sanacij stavb je v zadnjem času spodbudil razvoj in nastanek novih vrst izolacij, ena izmed teh pa so prav gotovo toplotne izolacije na osnovi poliuretanske pene.

Poliuretanska pena se danes uporablja predvsem pri montaži stavbnega pohištva za tesnenje oken in vrat, vse bolj pa se uveljavlja tudi na področju toplotne izolacije mansard, sten in tlakov.

Poliuretanska pena oz. PUR pena se v gradbeništvu uporablja že vse od sedemdesetih let prejšnjega stoletja, tehnološki razvoj postopkov izdelave in tehnologije materialov pa je pripeljal tudi do pojava visoko izolativnih pen na osnovi poliuretanskih materialov, ki jim pravimo polisocianuratne pene oz. PIR pene.

Molekularne komponente poliuretana se skozi poseben kemično-tehnološki postopek spremenijo v sintetično snov z obročasto zgradbo polisocianuratne pene, zaradi česar je PIR pena v primerjavi z navadnimi poliuretanskimi penami precej bolj toplotno izolativna in dimenzijsko obstojna.

Toplotna prevodnost poliuretanskih in polisocianuratnih pen znaša med 0,02 in 0,035 W/mK, kar pomeni, da lahko z nižjo debelino izolacije dosežemo enako ali celo boljšo toplotno izolativnost konstrukcijskih sklopov v primerjavi z drugimi toplotno izolacijskimi materiali.

Poliuretanske pene izdelujejo iz ostankov naftnopredelovalne industrije, z razvojem sodobnih tehnoloških postopkov in nadomeščanjem ozonu škodljivih plinov, pri tehnološkem procesu izdelave pa so se poliuretanske pene spremenile tudi v okolju manj škodljiv material. Čeprav se med proizvodnim procesom uporabljajo plini, ki so ob neustreznem ravnanju lahko škodljivi za okolje in človeka, pa izhajanja škodljivih kemijskim snovi iz končnega produkta ni, zaradi česar poliuretanska izolacija sodi med povsem varne in za zdravje neškodljive materiale.

Poliuretanska izolacija je obstojna, odporna na vlago, na njej pa se plesni ne pojavljajo. Odporna je na temperaturne spremembe do 150 °C in neobčutljiva na UV-sevanje.

Manjša slabost poliuretanskih pen je samo njeno odstranjevanje, saj ima visoko sprijemnost z drugimi gradbenimi materiali. Izolacije na osnovi PUR- oz. PIR-pene je mogoče dobiti v penjenem ali trdnem stanju, tj. v obliki izolacijskih plošč.

Tanjša a učinkovitejša izolacija

Poliizocianurat (PIR) je izolacija iz trde penaste plošče z zaprtimi celicami, ki je na obeh straneh obdana z oblogami, ki so sestavljene iz različnih organskih in anorganskih materialov. PIR se uporablja v strešnih, stenskih, stropnih in drugih plasteh, tako v poslovnih kot tudi v stanovanjskih zgradbah vseh vrst. Zaradi visoke toplotne izolativnosti je PIR odlična izbira za energetsko ozaveščene arhitekte, projektante, gradbenike, lastnike stavb, izvajalce in potrošnike.

Pokličite nas na:

01 830 88 41

Povprašajte za več informacij

8 + 4 =

Stireks d.o.o., Vrhpolje pri Kamniku 170, 1241 Kamnik, Slovenija

01 830 88 41

info@stireks.si