TALNO OGREVANJE

Talno ogrevanje vam omogoča enostavno in učinkovito ogrevanje vašega doma. Ker se topel zrak dviguje in meša s hladnim zrakom v prostoru, lahko s talnim ogrevanjem bistveno hitreje in bolj učinkovito segrejete svoj dom.

Kako deluje talno ogrevanje?

Tipi talnega ogrevanja:

Razlikujemo talno ogrevanje na elektriko in vodo. Obstaja tudi talno ogrevanje na zrak, ki pa je manj učinkovito, saj zrak ni dober akumulator toplote.

 Talno ogrevanje na elektriko je zasnovano na principu odpora pri pretoku električne energije čez prevodnik, ki ustvarja toploto. Talno ogrevanje je relativno enostavno za izvedbo in uporabo.

 Talno ogrevanje na vodo je zasnovano na pretoku tople vode čez cevi in je trenutno najbolj pogosto uporabljan sistem za talno ogrevanje doma. Podjetja so razvili sisteme, ki izdelavo poenostavijo in pospešijo vgradnjo. 

Sistemske plošče SYMPOR veljajo za ene najkvalitetnejših na evropskem trgu. V lanskem letu je bilo v Sloveniji z našimi ploščami narejenih preko 50000 m2 tal z vgrajenim talnim gretjem.

Osnovne značilnosti SYMPOR sistemskih plošč za talno gretje:

  • So trdne (tlačna trdnost od 60 do 200 kPa) in dimenzijsko obstojne.
  • Znižujejo toplotne izgube.
  • Cevi za talno gretje so zelo močno fiksirane med čepke (vsaka plošča ima dva podtipa glede na debelino cevi).
  • Plošče se med seboj preklapljajo.
  • Enostavno se jih lahko prilagodi sobnim vogalom (enostavno obrezovanje z ostrim rezilom).
  • Omogočajo zelo dobro zvočno izolativnost.

Izvedba talnega gretja z uporabo 3D premium sponk

Prenesite katalog 

Ponudimo vam lahko različne vrste sistemskih plošč za talno gretje. 

Sistemske plošče za talno gretje

Sistemske plošče so plod dolgoletnih izkušenj, svoje prednosti pa so izkazale na več kot  50.000 m2 površin z vgrajenim talnim gretjem.

Dodatna ponudba

Naše podjetje je tudi zastopnik švicarskega podjetja Polyplast GmbH, ki proizvaja TAKR sponke ter orodje za vgrajevanje sponk. S sponkami se fiksira cev za talno gretje bodisi na za talno gretje bodisi na TAKR rolo, bodisi neposredno na izolacijsko ploščo iz stiroporja, kamene volne ali poliuretana. Poleg sistemskih plošč in sponk vam lahko ugodno dobavimo tudi cevi, razdelilce, fitinge, robne trakove in preostali material.

Video predstavitev TAKR sponk

Prenesite katalog

Najbolj enostaven način za postavljanje talnega gretja. Prihranite čas, energijo in denar z revolucionarnim TAKR sistemom.