Select Page

Stiropor

Stiropor predstavlja več kot 80% toplotnih in zvočnih izolacij.

Ne glede na način proizvodnje je stiropor eden izmed najboljših materialov za izolacijo vašega doma. Je lahek, preprost za vgradnjo in sorazmerno poceni za proizvodnjo.

To pomeni, da se vam investicija v izolacijo s stiroporom zelo hitro povrne.

Prednosti stiropora

Enostavna gradnja

Nizka teža omogoča stroškovno učinkovito gradnjo

Visoka izolativnost

Za prihranke pri ogrevanju

Prijazen okolju

Stiropor je mogoče reciklirati, je odporen na vlago in razvoj bakterij

Se zanimate za nakup stiropora?

Za zdravo in udobno bivanje

Izolacija s stiroporom lahko prihranimo ogromno energije, potrebne za ogrevanje doma, ki se izgublja v okolico zaradi slabe izoliranosti sten ali strehe. Naj učinkovitejša in cenovno ugodna rešitev je toplotna izolacija s stiroporom. Zaradi velikega interesa so tudi proizvajalci razvili inovativne toplotne izolacije na bazi stiroporja in jim dodatno izboljšali karakteristike.

Naj pogosteje se postavlja stiropor debeline 12 cm, ampak je to odvisno od posameznika in vam lahko ponudimo stiropor debeline 20 cm ali celo 30 cm. Večja debelina stiropora pomeni manjši strošek energije.

 

Stiropor ali EPS izolacija se proizvaja z uporabo kalupa, ki vsebuje majhne pene. Toplotno ali paro nato nanesemo na kalup, zaradi česar se majhne kroglice razširijo in spojijo skupaj. Ta proizvodni proces ne tvori zaprtih celičnih izolacij, saj med posameznimi kroglicami pogosto obstajajo praznine, kjer se ne dotikajo drug drugega.

V naši ponudbi najdete različne vrste stiropora. Nudimo stiropor za fasade, stiropor za tlake, naklonski stiropor, stiropor za estrih in druge.

W/mk

Paropropustnost

Vrste stiropora

Stiropor za fasade

Stiropor za fasade

Stiropor za fasade (lambda 0,039 W/mk) debeline 10 cm cena pri min. naročilu 100 m2 že od 4,9 €/m2 + DDV

stiropor za tlake

Stiropor za tlake

Stiropor za tlake trdote 100 kpa debeline 5 cm pri min. naročilu 100 m2 cena že od 3,13 €/m2 + DDV

  stiropor-za-ravne-strehe-1

  Stiropor za ravne strehe

  Stiropor za ravne strehe trdote 100 kpa debeline 10 cm pri min. naročilu 100 m2 cena že od 6,26 €/m2 + DDV

  naklonski stiropor

  Naklonski stiropor

  Naklonski stiropor za ravne strehe in terase 2% (plošča debeline 2-4 cm) pri min. naročilu 100 m2 cena že od 2,55 €/m2 + DDV

  Silber reflex fasadni stiropor

  Silber reflex

  Stiropor za fasade  – Silber refleks fasadna plošča (lambda 0,031 W/mk in 5x višja paropropustnost) debeline 10 cm pri min. naročilu 100 m2 cena že od 7,7 €/m2 + DDV

   eps granulat - stiropor v granulah

   EPS granulat - Stiropor v granulah

   Lahki beton (vreča 80 L) pri min. naročilu 10 vreč cena že od 16,43 €/vreča + DDV /

   Mleti Stiropor pri min. naročilu 2 m3 cena že od 21 €/m3 + DDV

   Najboljši fasadni sistem Silber reflex

   Ploščo Silber refleks sestavljajo posebni srebrni granulati EPS, ki jih proizvaja nemška tovarna BASF (v tej tovarni so pred dobrimi 50 leti izumili stiropor). S sprednje strani ima zareze, ki zmanjšujejo širjenje in krčenje plošče, z zadnje strani pa so vidne štiri luknje, ki povečujejo paropropustnost.

   Laično povedano, fasada s takšno ploščo je približno za četrtino tanjša od klasične fasade z belim fasadnim stiroporom.

   Pokličite nas na:

   01 830 88 41

   Vas zanima več o stiroporu

   Stiropor izolacija je najbolj priljubljena z razlogom. Je visoko učunkovita in cenovno dostopna ter obstojna. Stopite v stik z nami in pridobite informacije tem, kateri stiropor je pravi za vas.

   Katere so glavne prednosti stiropora?

   Beli stiropor je tisti klasični stiropor, ki ga vsi poznamo. Je odličen za izolacijo. je odličen toplotni in zvočni izolator. Ima odlične toplotno izolativne lastnosti, velika prednost pa je nižja cena v primerjavi z drugimi izolacijami. Poleg tega beli stiropor odlično duši udarni zvok v plavajočih podih. Odporen je na vlago, saj se v vodi ne razkraja, zelo malo vlage pa vpije tudi, ko je popolnoma potopljen. Stiropor je paropropusten, obstojen in zelo prilagodljiv.

   Kateri stiropor za fasado izbrati?

   Za fasade je najbolje izbrati paropropustni stiropor Silber Reflex saj ima 50% večjo gostoto kot navadni beli stiropor. Posledično se večina pri obnovi fasade odloča za Silber reflex debeline 13,5 cm. Alternativa je klasični beli stiropor debeline 18 cm, ki je pogosta izbira pri tistih, ki izdelujejo fasado nove hiše. Grafitni stiropor se umika iz prodaje, saj nima bistvenih prednosti.

   Kateri stiropor za tlake izbrati?

   Za tlake je najboljša izbira Stirodur, saj ima nižjo vodovpojnost. Stirodur je zato odličen za izolacijo vlažnih delov (npr. hidroizolacija temeljev hiše). Poleg tega pa je zaradi svoje trdnosti bolj odporen proti obremenitvam, zato je dober za tlake.

   Povprašajte za več informacij

   8 + 2 =

   Stireks d.o.o., Vrhpolje pri Kamniku 170, 1241 Kamnik, Slovenija

   01 830 88 41

   info@stireks.si