Select Page

STIROPOR

Stiropor predstavlja več kot 80% toplotnih in zvočnih izolacij.

Ne glede na način proizvodnje je stiropor eden izmed najboljših materialov za izolacijo vašega doma. Je lahek, preprost za vgradnjo in sorazmerno poceni za proizvodnjo.

To pomeni, da se vam investicija v izolacijo s stiroporom zelo hitro povrne.

Toplotna izolacija s stiroporom

Kaj lahko dosežemo s toplotno izolacijo?

S toplotno izolacijo lahko prihranimo ogromno energije, potrebne za ogrevanje doma, ki se izgublja v okolico zaradi slabe izoliranosti sten ali strehe. Naj učinkovitejša in cenovno ugodna rešitev je toplotna izolacija s stiroporom. Zaradi velikega interesa so tudi proizvajalci razvili inovativne toplotne izolacije na bazi stiroporja in jim dodatno izboljšali karakteristike.

Naj pogosteje se postavlja stiropor debeline 12 cm, ampak je to odvisno od posameznika in vam lahko ponudimo stiropor debeline 20 cm ali celo 30 cm. Večja debelina stiropora pomeni manjši strošek energije.

Najboljši fasadni sistem z osnovo iz stiropora Silber reflex

Ploščo Silber refleks sestavljajo posebni srebrni granulati EPS, ki jih proizvaja nemška tovarna BASF (v tej tovarni so pred dobrimi 50 leti izumili stiropor). S sprednje strani ima zareze, ki zmanjšujejo širjenje in krčenje plošče, z zadnje strani pa so vidne štiri luknje, ki povečujejo paropropustnost.

Laično povedano, fasada s takšno ploščo je približno za četrtino tanjša od klasične fasade z belim fasadnim stiroporom.

Tipi stiropora

Ekstrudirana polistirenska izolacija ali XPS izolacija se proizvaja s postopkom ekstrudiranja. Ta proizvodni proces vključuje taljenje plastične smole in drugih sestavin. Nastalo tekočino nato kontinuirano ekstrudira skozi matrico in se razširi med procesom hlajenja. Tako nastane trdna izolacija zaprtih celic.

Razširjena polistirenska izolacija ali EPS izolacija se proizvaja z uporabo kalupa, ki vsebuje majhne pene. Toplotno ali paro nato nanesemo na kalup, zaradi česar se majhne kroglice razširijo in spojijo skupaj. Ta proizvodni proces ne tvori zaprtih celičnih izolacij, saj med posameznimi kroglicami pogosto obstajajo praznine, kjer se ne dotikajo drug drugega.

V naši ponudbi najdete različne vrste stiropora. Nudimo stiropor za fasade, stiropor za tlake, naklonski stiropor, stiropor za estrih in druge.

Pokličite nas na 01/83 08-841 ali pišite na info@stireks.si. Sestavili vam bomo ZELO UGODNO ponudbo različnih vrst toplotnih izolacij.

Prenesite katalog

Prenesite brošuro toplotnih izolacij proizvajalca Sympor. Nova tehnologija in kvalitetni izdelki vam bodo prihranili denar in čas. Prenesite katalog in se prepričajte sami. 

Stiropor - Katalog

Zakaj se odločiti za nakup stiroporja za fasade, storidurja in drugih izolacij pri nas:

  • Ker boste hitro in kakovostno poučeni o lastnostih in cenah izolacij ter o sodobnih trendih na tem področju
  • ker vam bomo ponudili kakovostne izolacije po zelo ugodnih cenah
  • ker imamo na zalogi vsak dan več kot 600 m3 stiropora, stirodura oz. XPS-sa, steklene volne in drugih izolacij
  • ker vam bomo izolacije in druge materiale dostavili hitro in kamorkoli v Sloveniji in v tujini
  • ker imamo prijazno osebje, ki vam bo z veseljem pomagalo in svetovalo tudi na drugih gradbenih področjih (ometi, tlaki, talno gretje, suhomontaža, ...).

Podjetje Stireks d.o.o.  je ekskluzivni zastopnik priznanega avstrijskega proizvajalca toplotnih izolacij Sympor (www.eps-industries.at). Prodajamo pa tudi toplotne izolacije drugih proizvajalcev, kot so Austrotherm, Fibran, Monotherm, Fragmat in Novolit.

Vsi proizvodi iz našega prodajnega programa so skladni z evropskimi standardi EN13163, EN 13172, itn.

SPLOŠNO O STIROPORU

Stiropor (EPS) je pred dobrimi 50 leti izumila nemška tovarna BASF. Kratica EPS pomeni ...

RAZLIKE MED STIROPOROMA EPS 70 IN EPS 100

Glede na uporabnost v gradbeništvu proizvajalci izdelujejo različne vrste stiropornih plošč - različnih tež, ki so...

PREDNOSTI STIROPORA

Stiropor je odličen toplotni izolator, saj ima 98% zraka ujetega v zaprto celično zgradbo, zaradi česar ima izredno...

RAZLIKE MED STIROPOROMA EPS 70 IN EPS 100

Glede na uporabnost v gradbeništvu proizvajalci izdelujejo različne vrste stiropornih plošč - različnih tež, ki so...

S podjetjem Stireks prodaja in storitve, d.o.o., imamo pri dobavi toplotnoizolacijskih materialov  pozitivne izkušnje.

Hiter in korekten odziv komerciale pri izdelavi ponudb ter dostava  materiala na gradbišče v dogovorjenem roku.

Potrudijo se tudi ob časovnih zagatah ali pri dobavi materialov, ki niso v običajni ponudbi.

Hilmo Hodžić

Direktor, STROJNO POLAGANJE TLAKOV HILMO HODŽIĆ s.p.

Glede na naše ambiciozne cilje nam je izjemno pomembno, da sodelujemo z zanesljivimi partnerji, ki nam pomagajo v procesu doseganja le-teh. Lahko rečem, da je Stireks zagotovo eden tistih partnerjev, ki so soodgovorni za naš uspeh, njihova predanost in fokus v naše zadovoljstvo se čuti v vseh elementih sodelovanja, tu moramo pohvaliti našo skrbnico Kristina Ozmec, ki nam s svojim profesionalnim odnosom, trudom in pozitivno energijo vliva dodatni pogum in motivacijo za uresničitev naše vizije.

Admir Latić, Alivsas php, d.d.

Hvala za zaupanje, pozitivne izkušnje nam pomenijo največ. 😃

Admir Latić

Direktor, Alivsas php, d. d.

Mnenje o podjetju Stireks d.o.o.:

-  Hiter odziv naročenega gradbenega  materiala tako, da je na objektu 1- 2 dneh,
-  prijaznost osebja predvsem komercialistov,
-  velika izbira toplotne in hidroizolacije  ter drugega gradbenega materiala,
- cene materialov so  konkurenčne.

Kemal Spahić

Direktor, SGPS d.o.o.

Pogosta vprašanje pri izbiri stiroporja za tlake (estrih)

Kateri stiropor za tlake izbrati?

Za tlake se uporablja gradbeni stiropor, ki je namenjen izolaciji tal. Obstajajo različne trdote tega stiropora. Različne trdote stiropora lahko uporabimo za izolacijo podstrešnih tal, odvisno od teže predmetov, ki jih hranimo na podstrešju. Največkrat se uporablja stiropor trdote EPS 100 (oznaka W20).

Kako poteka polaganje stiroporja za tlake

Priporoča se dvoslojno polaganje estriha. Prva plast se položi okoli cevi (elektrika in voda). Druga plast se pravokotno na prvo položi nad višino cevi. Sledi polaganje folije čez katero se bo položil estrih. Na to folijo se lahko položi talno ogrevanje v kolikor je predvideno. Na koncu se položi estrih, na to plast pa potem, ko se posuši pride talna obloga.

Je za izolacijo tal bolje uporabiti Stirodur?

Za izolacijo tal lahko uporabite tudi Stirodur, ni pa nujno, saj imamo tudi stiropor v različnih trdotah. Prednost Stirodura je v tem, da je bolj odporen na vlago in svetlobo (UV žarke), česar pa v normalnih razmerah znotraj hiše ne bi smelo biti.

Katere trdote stiropora poznamo?

Stiropor je na voljo v naslednjih trdotah: EPS 60, EPS 100, 120, 150 in 200. Navedene številke označujejo tlačno trdnost, izraženo v kN/m2 oz. kPa. Poznamo tudi akustični stiropor za tlake z oznako T-650.