Select Page
silikatni zidaki hiše

Silikatna opeka

Cena gradnje hiše s silikatno opeko je nižja kot gradnja z drugimi materiali. Poleg tega pa gradnja hiše s silikatno opeko pomeni boljšo izolacijo zvoka in bolj ugodno temperaturo v prostoru. 

Iz naših silikatne opeke lahko gradimo hiše, ki omogočajo kakovostnejše bivanje in so hkrati cenovno dostopne. V primerjavi z navadnim zidanjem ima zidanje s silikatno opeko izjemne lastnosti – na primer trajno uravnoteži notranjo temperaturo v hiši.

Obodne stene hiše morajo izpolnjevati statično, akumulacijsko in izolacijsko funkcijo. Medtem ko sta velika nasipna trdnost in trdnost zidave idealni za doseganje dobrih statičnih, zvočnih in akumulacijskih lastnosti, je za zagotovitev izolacijskih lastnosti potrebna nasipna gostota. Večina konkurenčnih proizvajalcev poskuša združiti funkcije toplotne, statične in skladiščne funkcije v en izdelek. Tako se pri večini kompromisov vse tri lastnosti hkrati poslabšajo.

Edinstvenost sistema gradnje s silikatno opeko je v doslednem ločevanju statičnih, akumulacijskih in zvočnih funkcij zidov od funkcij toplotne izolacije. Celoten postopek gradnje je tako enostavno nadzirati s pomočjo toplotnih mostov, tako za strokovnjaka kot za vas.

Zidanje kopiči zahtevano temperaturo notranjega okolja in zahvaljujoč temu se spomladi in jeseni v hišah, zgrajenih iz silikatne opeke-a, manj ogreva, poleti pa se objekt ne pregreje. V hiši iz silikatne opeke vam bo udobno vse leto, ne bo vam treba toliko ogrevati ali toliko vklapljati klimatske naprave.

Poleg tega silikatna opeka tudi bolje ščiti pred hrupom, nosilne stene pa so tanjše, zato je v hiši več miru in prostora. Zaradi svojih edinstvenih lastnosti je zidanje SENDWIX pogosta izbira za gradnjo energetsko učinkovitih in pasivnih hiš.

Visoka trdnost zidov iz silikatne opeke omogoča izvedbo zelo vitkih nosilnih sten (175, 200 in 240 mm), kar bo povečalo uporabno bivalno površino. Poleg tega zidanje s silikatno opeko ponuja tako imenovane električne kanale v vseh blokih, kar bo bistveno zmanjšalo zavzetost pri izvajanju distribucije električne energije po celotni stavbi.

Ni treba sklepati kompromisov, kajti hiša, v kateri želimo živeti, si tega ne zasluži in tudi vi ne. Sodeč po raziskavah ljudje večino časa preživimo v zaprtih prostorih. Zato je pomembno, da ga preživijo v prijetnem in varčnem okolju.

y

Akustika

Odlično dušenje zvoka.

Trdnost zidu

Visoka trdnost in nosilnost

W

Akumulacija

Visoka toplotna vpojnost.

Prihranek energije

Primerni za nizkoenergijske hiše

1

Večja talna površina

Vitke stene za večjo površino

Servis

Celotna podpora pri gradnji

N

Zagotovljena kakovost

Enostavna kontrola kakovosti.

Enostavna realizacija

Točne dimenzije in natančno zidanje.

Vrste silikatnih zidakov

Hiše iz silikatne opeke (zidakov)

Silikatni zidaki in njihove prednosti

Sodobna arhitektura omogoča gradnjo ne le konstrukcij, ki zadovoljujejo najvišje standarde varčevanja energije, temveč mora ustvariti tudi udobno bivalno klimo in poskrbeti za zdravje in dobro počutje uporabnika.

Silikatni zidaki zagotavljajo dobro klimo v prostoru

SENDWIX zid ima sposobnost, da regulira in uravnava vlažnost v prostoru za normalno bivalno klimo. Globina vpijanja vlage je samo 5 mm, zaradi česar se toplotno izolacijske lastnosti SENDWIX zidu ne spremenijo, s tem pa se ohranja tudi visoka stopnja toplotne izolativnosti stavbe.

Silikatni zidaki nudijo akumulacijo toplote

Ko ogrevamo prostore, SENDWIX prevzame del toplote in jo akumulira v stene. Ko temperatura zraka pade, se nakopičena toplota nato sprosti nazaj v okolje. Uravnavanje zraka in njegovih lastnosti poteka postopoma, s tem pa se ohranja tudi enakomerna temperatura v notranjosti bivalnih prostorov. Manjša temperaturna nihanja prispeva tudi k varčevanju z energijo. Postopek, kjer se lahko toplota »vpija« in nazaj vrača v prostor je poznan kot »sposobnost akumuliranja toplote«.

SENDWIX ima visoko sposobnost akumulacije toplotne energije kar pomeni, da zid ostane hladen v poletnem času in ostane topel dlje časa tudi v zimskem času.

Zaradi visoke sposobnosti akumulacije toplote sprememba zunanjih temperatur ne vpliva na spremembo temperature v notranjih prostorih, zato je SENDWIX odličen material za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih objektov.

Eden od pomembnih kriterijev pasivne gradnje je tudi zrakotesnost objekta, kar lahko dosežemo tudi z gradnjo objektov s SENDWIX elementi.

Silikatni zidaki zagotavljajo odlično zvočno izolativnost

Zaradi visoke gostote materiala so silikatni zidaki odlični zvočni izolatorji. Zvočna izolativnost je sicer odvisna od debeline zidaka, lahko pa doseže celo do 56 decibelov. 

Okolju in človeku prijazni

Silikatni zidaki so proizvedeni iz popolnoma naravnih sestavin. To je iz kremenčevega peska, apna in vode. Pri proizvodnji silikatnih zidakov se porabi manj energije v primerjavi s proizvodnjo klasične opeke. V prostoru pa zagotavljajo odlično klimo. 

Pridobite več informacij o silikatnih zidakih

Iščete zanesljivega izvajalca?

Covid-19Spremenjen način poslovanja

Spoštovani poslovni partnerji,

obveščamo vas, da so z namenom preprečevanja nadaljnjega širjenja korona virusa in odloka Vlade RS  spremenili način poslovanja v podjetju Stireks d.o.o. z dnem 16.11.2020

Poslovne partnerje prosimo, da ob naročilu materiala uporabljajo elektronske medije, spletno povpraševanje in telefonski kontakt z našim prodajnim osebjem.

Vstop v prodajni prostor podjetja pri prevzemu naročenega materiala je omejen in dovoljen samo posamično na podlagi dovoljenja predstavnika podjetja. Pred vstopom je potrebno obvezno uporabiti razkužilo za roke in v komunikaciji upoštevati minimalno razdaljo 1,5 m.

Prevzem naročenega in pripravljenega materiala je možen na podlagi pismene potrditve prodajnega osebja, pri čemer naj bi prevzem materiala potekal brez osebnega kontakta. Možna bo še vedno organizacija dostave s strani podjetja Stireks d.o.o., vendar lahko zaradi povečanega povpraševanja prihaja do zamud. 

Delovni čas pri dostavi in prevzemu materiala je skrajšan od ponedeljka do petka od 07:00 – 16:00 ure in v soboto od 07:00 - 12:00 ure.

Zahvaljujemo se vam  za upoštevanje navodil, saj bomo le ob obojestranskem upoštevanju navodil postopoma skupaj preprečili širjenje korona virusa.

Vaš partner Stireks d.o.o.