Select Page

Glede na uporabnost v gradbeništvu proizvajalci izdelujejo različne vrste stiropornih plošč – različnih tež, ki so izražene za volumen enega kubika (m3) ter oznaki EPS 70 in EPS 100 izražata tlačno trdnost stiropora izraženo v kilopascalih (kPa).

Glavne razlike med stiroporoma EPS 70 in EPS 100:

  • EPS 70 oz. naša oznaka EPS W 15 ima tlačno trdnost 60-70 kPa
  • EPS 100 oz. naša oznaka EPS W 20 ima tlačno trdnost 100 kPa
  • EPS 70 se stisne za 10% pri obremenitvi 7 ton na m2
  • EPS 100 se stisne za 10% pri obremenitvi 10 ton na m2
  • EPS 70 ima toplotno prevodnost 0,042 W/mK
  • EPS 100 im toplotno prevodnost 0,036 W/mK

To na kratko pomeni, da za nezahtevne in neobremenjene dele objektov lahko uporabite stiropor EPS 70, medtem ko se EPS 100 pa priporoča za toplotno izolacijo poševnih in ravnih streh, sten, stropov ter pri vgrajevanju izolacije pod talnim ogrevanjem.

Covid-19Spremenjen način poslovanja

Spoštovani poslovni partnerji,
 
obveščamo vas, da so z namenom preprečevanja nadaljnjega širjenja korona virusa in odloka Vlade RS  spremenili način poslovanja v podjetju Stireks d.o.o. z dnem 16.11.2020
 
Poslovne partnerje prosimo, da ob naročilu materiala uporabljajo elektronske medije, spletno povpraševanje in telefonski kontakt z našim prodajnim osebjem.
 
Vstop v prodajni prostor podjetja pri prevzemu naročenega materiala je omejen in dovoljen samo posamično na podlagi dovoljenja predstavnika podjetja. Pred vstopom je potrebno obvezno uporabiti razkužilo za roke in v komunikaciji upoštevati minimalno razdaljo 1,5 m.
 
Prevzem naročenega in pripravljenega materiala je možen na podlagi pismene potrditve prodajnega osebja, pri čemer naj bi prevzem materiala potekal brez osebnega kontakta. Možna bo še vedno organizacija dostave s strani podjetja Stireks d.o.o., vendar lahko zaradi povečanega povpraševanja prihaja do zamud. 
 
Delovni čas pri dostavi in prevzemu materiala je skrajšan od ponedeljka do petka od 07:00 – 16:00 ure in v soboto od 07:00 - 12:00 ure.
 
Zahvaljujemo se vam  za upoštevanje navodil, saj bomo le ob obojestranskem upoštevanju navodil postopoma skupaj preprečili širjenje korona virusa.


Vaš partner Stireks d.o.o.