Select Page

Silikatni zidaki

Sendwix zidni sistemi

SENDWIX je sodoben vrhunski in vsestranski gradbeni material prihodnosti. Gradbeno fizikalne lastnosti dajejo temu materialu uporabnost za nosilne in nenosilne konstrukcije. V materialu so »že vgrajene« lastnosti, ki dajejo izvrstno sposobnost reguliranja vodne pare ter odlično zvočno izolacijo ter visoko akumulativnost energije.

Zakaj silikatni zidaki?

Sodobna arhitektura omogoča gradnjo ne le konstrukcij, ki zadovoljujejo najvišje standarde varčevanja energije, temveč mora ustvariti tudi udobno bivalno klimo in poskrbeti za zdravje in dobro počutje uporabnika. SENDWIX zid ima sposobnost, da regulira in uravnava vlažnost v prostoru za normalno bivalno klimo. Globina vpijanja vlage je samo 5 mm, zaradi česar se toplotno izolacijske lastnosti SENDWIX zidu ne spremenijo, s tem pa se ohranja tudi visoka stopnja toplotne izolativnosti stavbe.

Ko ogrevamo prostore, SENDWIX prevzame del toplote in jo akumulira v stene. Ko temperatura zraka pade, se nakopičena toplota nato sprosti nazaj v okolje. Uravnavanje zraka in njegovih lastnosti poteka postopoma, s tem pa se ohranja tudi enakomerna temperatura v notranjosti bivalnih prostorov. Manjša temperaturna nihanja prispeva tudi k varčevanju z energijo. Postopek, kjer se lahko toplota »vpija« in nazaj vrača v prostor je poznan kot »sposobnost akumuliranja toplote«. SENDWIX ima visoko sposobnost akumulacije toplotne energije kar pomeni, da zid ostane hladen v poletnem času in ostane topel dlje časa tudi v zimskem času. Zaradi visoke sposobnosti akumulacije toplote sprememba zunanjih temperatur ne vpliva na spremembo temperature v notranjih prostorih, zato je SENDWIX odličen material za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih objektov. Eden od pomembnih kriterijev pasivne gradnje je tudi zrakotesnost objekta, kar lahko dosežemo tudi z gradnjo objektov s SENDWIX elementi.

Prenesite katalog 

Prenesite katalog silikatnih zidakov. Gradbeni materijal prihodnosti vam lahko ponudimo že danes. .