Stiropor bazeni so v svetu domačih bazenov prava revolucija, ki postaja vse bolj priljubljena zaradi svojih edinstvenih lastnosti in prednosti. Izdelani so iz visoko kakovostnih stiropor zidakov, ki zagotavljajo izjemno izolacijo, trajnost in prilagodljivost oblikovanju. Ta inovativna tehnologija gradnje bazenov je spremenila način, kako ljudje razmišljajo o postavitvi bazenov v svojih domovih ali poslovnih prostorih.

Eden ključnih problemov, ki jih odpravljajo stiropor bazeni, je visok strošek gradnje in vzdrževanja tradicionalnih bazenov. Zaradi svoje energetske učinkovitosti stiropor bazeni znatno zmanjšujejo stroške ogrevanja vode, hkrati pa zaradi svoje lahkosti in enostavnosti montaže omogočajo hitrejšo in cenejšo gradnjo. Poleg tega stiroporni zidaki omogočajo večjo prilagodljivost pri oblikovanju bazena, kar pomeni, da lahko vsakdo uresniči svojo sanjsko obliko in velikost bazena brez omejitev, ki jih narekujejo tradicionalne gradbene metode.

Prihod stiropor bazenov je prinesel tudi izboljšanje v trajnosti in vzdržljivosti bazenov. Ti bazeni so bolj odporni proti različnim vremenskim vplivom in poškodbam, kar zagotavlja, da bo vaša naložba dolgo časa ohranila svojo vrednost in estetski videz. To pomeni, da lahko uživate v svojem bazenu z manj skrbi glede potrebnega vzdrževanja in popravil.

Bazeni Kwad iz stiropor zidakov so idealna rešitev za vse, ki iščejo kakovosten, trajnosten in energijsko učinkovit bazen. Z zmožnostjo prilagajanja različnim željam in potrebam strank, bazeni Kwad ponujajo široko paleto možnosti, ki ustrezajo vsem, od majhnih zasebnih dvorišč do večjih komercialnih prostorov. Z obsežnim znanjem in strokovnostjo v gradnji bazenov lahko Kwad zagotovi, da bo vsak projekt izveden s skrbnostjo in predanostjo k izpolnitvi sanj vsake stranke.

Kaj so stiropor bazeni

Stiropor bazeni predstavljajo sodoben in inovativen pristop k gradnji bazenov, ki združuje ekonomičnost, hitrost postavitve in visoko stopnjo termične izolacije. Izdelani so iz posebnih stiropornih zidakov, ki so oblikovani tako, da se med seboj tesno prekrivajo in zaklepajo, kar omogoča hitro in učinkovito sestavo bazenskih sten.

Sestava Stiropor Bazena

Stiropor bazeni so sestavljeni iz več ključnih komponent:

 • Stiroporni Zidaki: Osrednji gradbeni elementi, izdelani iz ekspandiranega polistirena (EPS), materiala z visoko stopnjo izolativnosti. Zidaki so oblikovani v posebne module, ki se med seboj povezujejo, da ustvarijo trdno in stabilno strukturo bazena. Ta material ne samo da zagotavlja odlično termično izolacijo, ampak je tudi lahek in odporen na vlago, kar zmanjšuje tveganje za rast alg in mikroorganizmov.
 • Armaturne Palice in Beton: Za dodatno trdnost se v notranjosti stiropornih zidakov namestijo armaturne palice, nato pa se prostor med zidaki zlije z betonom. To zagotavlja izjemno moč in stabilnost konstrukcije, kar bazenu omogoča, da prenese velike obremenitve in vplive iz okolja.
 • Hidroizolacijski Sloj: Po postavitvi stiropornih zidakov in utrditvi betona se naneso hidroizolacijski premazi ali folije, da se prepreči morebitno puščanje vode in zagotovi dolgotrajna zaščita pred vlago.
 • Oprema in Dodatki: Stiropor bazeni se lahko opremijo z različnimi dodatki, kot so lestve, skimerji, vodne črpalke in filtri, ter različnimi vrstami oblog (npr. keramične ploščice, PVC folije), ki bazenu dajejo končni videz in funkcionalnost.

Gradnja Stiropor Bazena

Proces gradnje bazena iz stiropor zidakov poteka v več korakih:

 1. Priprava Temelja: Najprej se pripravi in utrdi temelj za bazen, običajno z izkopom in izravnavo terena ter nalivanjem betonske plošče.
 2. Postavitev Stiropornih Zidakov: Stiroporni zidaki se nato postavijo enega za drugim, pri čemer se povezujejo v predvideno obliko bazena. Zaradi njihove lahke teže in preprostega sistema zaklepanja je ta korak hiter in ne zahteva posebnih strojev.
 3. Armiranje in Betoniranje: V notranjost stiropornih zidakov se namesti armaturno jeklo, nato pa se prostor med zidaki zlije z betonom, da se zagotovi strukturna moč.
 4. Hidroizolacija in Obloga: Ko je beton suh, se naneseta hidroizolacijski sloj in izbrana obloga, ki bazenu daje želeni končni videz.

Stiropor bazeni tako predstavljajo idealno rešitev za tiste, ki iščejo hitro, ekonomično in trajnostno možnost gradnje bazena, z dodatnimi prednostmi, kot so odlična termična izolacija, enostavna prilagodljivost oblik in dolgoročna vzdržljivost.

Prednosti stiropor bazenov

Stiropor bazeni prinašajo številne prednosti, ki izstopajo v primerjavi z drugimi tradicionalnimi gradbenimi metodami bazenov. Oglejmo si podrobneje, kako te prednosti prispevajo k boljši kakovosti življenja, ekonomičnosti in trajnosti vašega domačega bazena.

Energetska učinkovitost

Stiropor, ki se uporablja pri gradnji bazenov, ima odlične lastnosti termične izolacije. To pomeni, da je sposoben ohranjati temperaturo vode v bazenu stabilno za daljše časovno obdobje, kar zmanjšuje potrebo po neprestanem ogrevanju vode. Zmanjšanje izgube toplote preko sten bazena pomeni, da bodo lastniki bazenov porabili manj energije (in posledično denarja) za vzdrževanje želene temperature vode, kar je še posebej pomembno v hladnejših mesecih. Ta visoka stopnja energetske učinkovitosti naredi stiropor bazene okolju prijaznejšo in ekonomično ugodnejšo izbiro.

Trajnost

Stiroporni zidaki so izjemno odporni proti različnim vplivom iz okolja, vključno z vremenskimi spremembami, kemikalijami v bazenski vodi in biološkim obremenitvam, kot so plesen in alge. Ta material ne gni in ne rjavi, kar pomeni, da stiropor bazeni lahko vzdržijo dolga leta brez vidnih znakov obrabe. Dodatna armatura in betonska infuzija v stene bazena dodatno zagotavljata, da je struktura bazena trdna in sposobna prenesti fizične obremenitve, kot so pritisk vode in gibanje zemlje. Ta kombinacija materialov zagotavlja, da je vaš bazen zgrajen za dolgotrajno uporabo.

Prilagodljivost

Ena od izstopajočih značilnosti stiropor bazenov je njihova neverjetna prilagodljivost. Stiroporni zidaki se lahko režejo in oblikujejo, da ustrezajo skoraj vsaki zamisli o obliki in velikosti bazena. To pomeni, da lahko lastniki domov uresničijo svoje sanje o unikatnem bazenu, ne glede na to, ali želijo klasično pravokotno obliko, zapleteno prilagojeno obliko ali karkoli vmes. Ta prilagodljivost omogoča, da se bazen popolnoma prilega estetiki vašega doma in izkoristi razpoložljivi prostor.

Hitrost in enostavnost gradnje

Gradnja bazena iz stiropornih zidakov je znatno hitrejša in enostavnejša v primerjavi z gradnjo tradicionalnih bazenov. Zaradi lahkosti stiropornih zidakov in preprostega sistema medsebojnega povezovanja lahko gradnja bazena poteka brez potrebe po težki gradbeni mehanizaciji ali specializirani delovni sili. To ne samo da skrajša čas gradnje – pogosto je možno bazen postaviti v nekaj tednih namesto mesecih -, ampak tudi zmanjšuje stroške gradnje. Hitra in enostavna postavitev pomeni, da lahko uživate v svojem novem bazenu hitreje in z manj motnjami za vaše vsakdanje življenje.

Te prednosti skupaj pomenijo, da so stiropor bazeni odlična izbira za vsakogar, ki išče trajnostno, ekonomično in prilagodljivo rešitev za gradnjo bazena.

Proces gradnje bazena iz stiropor zidakov

Proces gradnje bazena iz stiropor zidakov se začne z dobro premišljenim načrtovanjem in sledi več korakom, ki zagotavljajo, da je končni izdelek trden, trajen in vizualno privlačen. Vsak korak v tem procesu je ključnega pomena za zagotavljanje kakovosti in dolgotrajnosti bazena.

Načrtovanje

Načrtovanje je prvi in eden najpomembnejših korakov pri gradnji bazena. V tej fazi se določijo lokacija bazena, njegova velikost, oblika in globina, ter razmisli o morebitnih dodatkih, kot so stopnice, klopi ali hidromasažni kotički. Pomembno je upoštevati tudi lokacijo sonca čez dan, dostopnost za gradbena dela, bližino dreves (ki lahko s svojimi koreninami povzročijo težave) in lokacijo obstoječih komunalnih vodov. Dobro načrtovanje zagotavlja, da bo bazen ustrezal vašim željam in potrebam ter se harmonično vključil v vaše bivalno okolje.

Priprava temeljev

Pred začetkom gradnje je treba pripraviti temelje, kar vključuje:

 • Izkop: Izkopati je treba zemljo v predvidenih dimenzijah bazena. Globina izkopa mora biti večja od končne globine bazena za debelino temeljne plošče in drenažni sistem.
 • Drenaža: Na dnu izkopa se namesti drenažni sistem za odvajanje morebitne podtalnice ali vode iz okolice, da se prepreči pritisk na bazensko konstrukcijo.
 • Izdelava temeljne plošče: Nato se izlije betonska temeljna plošča, ki bo služila kot stabilna podlaga za stene bazena. V tem koraku je pomembno zagotoviti, da je plošča ravna in v vodoravnem položaju.

Sestavljanje stiropor zidakov

Ko je temelj pripravljen, se začne s postavitvijo stiropor zidakov:

 1. Postavitev prve vrstice: Prva vrstica zidakov je ključnega pomena, saj določa obliko in ravnanje celotnega bazena. Zidaki se natančno postavijo na temeljno ploščo in med seboj povežejo.
 2. Sestavljanje dodatnih vrstic: Nadaljuje se z dodajanjem nadaljnjih vrst zidakov, ki se med seboj tesno zaklepajo, da se oblikujejo stene bazena. V tem koraku se po potrebi lahko vgradijo tudi elementi za skimerje, vodne črpalke in luči.
 3. Armiranje in betoniranje: Znotraj stiropornih zidakov se namestijo armaturne palice, prostor med zidaki pa se nato zlije z betonom, da se zagotovi dodatna stabilnost in trdnost bazena.

Hidroizolacija in finiširanje

Po utrjevanju betona sledi faza hidroizolacije in finiširanja:

 • Hidroizolacija: Stene in dno bazena se prekrijejo s hidroizolacijskim slojem (npr. posebnimi premazi ali PVC folijo), da se prepreči uhajanje vode.
 • Obloga: Kot zadnji korak se na hidroizolacijski sloj nanese končna obloga, ki je lahko iz keramičnih ploščic, mozaikov ali drugih vodoodpornih materialov, ki bazenu dajo želeni videz.
 • Inštalacija opreme: Namestijo se skimerji, filtri, črpalke in druge komponente bazenske opreme.

Zaključek gradnje bazena iz stiropor zidakov pomeni začetek uživanja v lastnem zasebnem oazu sprostitve. Sledenje tem korakom zagotavlja, da je bazen ne samo lep na pogled, ampak tudi trajen in funkcionalen.

Zakaj izbrati bazene Kwad?

Izbira bazenov Kwad za vaš dom ali poslovni prostor prinaša vrsto prednosti, ki jih ločijo od konkurence na trgu. Ne samo da ponujajo visokokakovostne rešitve za gradnjo bazenov, ampak tudi zagotavljajo, da je vsaka faza procesa, od načrtovanja do končne izvedbe, skrbno izpeljana z največjo pozornostjo do detajlov.

Kakovost in zanesljivost

 • Visokokakovostni materiali: bazen kwad je zgrajen iz najboljših razpoložljivih materialov, ki zagotavljajo dolgotrajno vzdržljivost in minimalno potrebo po vzdrževanju. Stiroporni zidaki, uporabljeni v bazenih Kwad, so posebej izbrani zaradi svoje robustnosti, odpornosti na vlago in izjemne termične izolativnosti.
 • Napredna tehnologija: s pomočjo najnovejše tehnologije in inovativnih gradbenih tehnik Kwad zagotavlja, da je vsak bazen zgrajen z natančnostjo, ki zagotavlja njegovo strukturno integriteto in dolgo življenjsko dobo.
 • Prilagojene rešitve: vsak projekt bazena kwad je skrbno načrtovan in prilagojen specifičnim potrebam in željam stranke, kar zagotavlja, da je končni izdelek resnično edinstven in popolnoma usklajen z okoljem, v katerem se nahaja.

Primeri uspešno izvedenih projektov

Bazeni Kwad so bili del številnih uspešnih projektov, ki so strankam prinesli oaze sprostitve in užitka. Te zgodbe so dokaz kakovosti in zanesljivosti bazenov Kwad:

 • Družinske ville: bazen kwad postavljen v srce družinske vile, ki zdaj služi kot središče družinskega druženja in zabave.
 • Butični hoteli: majhni butični hoteli so z bazeni kwad povečali svojo ponudbo in privabili goste, ki iščejo ekskluzivno razvajanje.
 • Zasebni wellness centri: bazen kwad kot del zasebnih wellness in spa centrov, ki strankam ponujajo popolno razkošje in sprostitev.

Fotografije teh projektov lahko najdete na spletni strani Kwad ali v njihovih promocijskih gradivih, kjer služijo kot navdih za bodoče stranke.

Podpora in svetovanje

Ekipa Kwad se zaveda, da je izbira in gradnja bazena velika odločitev. Zato so zavezani k zagotavljanju celovite podpore skozi celoten proces:

 • Individualno svetovanje: že na začetku projekta je vsaki stranki dodeljen strokovni svetovalec, ki pomaga pri vseh odločitvah, od izbire idealne lokacije bazena do določanja njegove oblike, velikosti in dodatne opreme.
 • Tehnična podpora: med gradnjo in po njej kwad zagotavlja tehnično podporo za vse tehnične izzive, ki se lahko pojavijo, zagotavljajoč, da je vsak bazen zgrajen do popolnosti.
 • Vzdrževanje in skrb po prodaji: kwad svojim strankam ponuja tudi storitve vzdrževanja in nasvete za skrb za bazen, da zagotovi njegovo dolgoročno delovanje in estetski videz.

Izbira bazenov Kwad pomeni izbiro partnerja, ki razume vaše potrebe in želje ter je zavezani k zagotavljanju, da je vaš bazen vir užitka in sprostitve za mnoga leta.


Pogosta Vprašanja o Stiropor Bazenih

Kako dolga je življenjska doba stiropor bazena?

Življenjska doba stiropor bazena je lahko zelo dolga, ob pravilni namestitvi in vzdrževanju lahko preseže 20 let. Materiali, uporabljeni v stiropor bazenih, so zasnovani tako, da prenesejo različne vremenske razmere in kemikalije, uporabljene v bazenski vodi.

Ali so stiropor bazeni odporni na uhajanje?

Da, stiropor bazeni so zelo odporni na uhajanje, saj so v fazi gradnje skrbno hidroizolirani. Pravilna uporaba hidroizolacijskih materialov in tehnik zagotavlja, da je bazen tesno zaprt in zaščiten pred morebitnimi uhajanji.

Kakšno vzdrževanje zahtevajo stiropor bazeni?

Stiropor bazeni zahtevajo podobno vzdrževanje kot drugi tipi bazenov, vključno s čiščenjem, uravnavanjem pH vode, dodajanjem klora ali drugih dezinfekcijskih sredstev in zimsko pripravo. Razlika je v njihovi izolativnosti, ki lahko zmanjša stroške ogrevanja vode.

Ali lahko sami izberemo obliko in velikost stiropor bazena?

Absolutno, ena od glavnih prednosti stiropor bazenov je njihova prilagodljivost. Stranke lahko izbirajo med različnimi oblikami in velikostmi, saj se stiroporni zidaki lahko režejo in prilagajajo za ustvarjanje prilagojenih oblik.

Zaključek

Stiropor bazeni predstavljajo izjemno možnost za tiste, ki iščejo prilagodljiv, energijsko učinkovit in dolgotrajen bazen. S svojo visoko stopnjo izolacije, trajnostjo, prilagodljivostjo oblik in hitrostjo gradnje ponujajo številne prednosti v primerjavi z tradicionalnimi gradbenimi metodami. Bazeni Kwad iz stiropor zidakov prinašajo te prednosti skupaj z dodano vrednostjo izjemne kakovosti materialov, napredne tehnologije in personalizirane podpore.

Stopite v stik

Če razmišljate o gradnji bazena in vas zanimajo prednosti stiropor bazenov, vas vabimo, da se obrnete na nas. Ekipa Kwad je tukaj, da vam pomaga pri vsakem koraku – od prvotnega načrtovanja do zaključka vašega sanjskega projekta. Stopite v stik z nami danes in začnimo potovanje k ustvarjanju vaše oaze sprostitve in užitka.

Obiščite spletno stran Kwad-Bazeni.si