Silikatni zidaki

Silikatni zidaki (opeka) so material prihodnosti

Silikatni zidaki (silikatna opeka) so sodoben vrhunski in vsestranski gradbeni material prihodnosti.

Gradbeno fizikalne lastnosti dajejo temu materialu uporabnost za nosilne in nenosilne konstrukcije. V materialu so »že vgrajene« lastnosti, ki dajejo izvrstno sposobnost reguliranja vodne pare ter odlično zvočno izolacijo ter visoko akumulativnost energije.

Glave prednosti silikatnih zidakov so: 

  • Akumulacija toplote
  • Uravnavanje vlažnosti v prostoru
  • Odlična zvočna izolativnost
  • So okolju prijazni

Silikatni zidaki in njihove prednosti

Sodobna arhitektura omogoča gradnjo ne le konstrukcij, ki zadovoljujejo najvišje standarde varčevanja energije, temveč mora ustvariti tudi udobno bivalno klimo in poskrbeti za zdravje in dobro počutje uporabnika.

Silikatni zidaki zagotavljajo dobro klimo v prostoru

SENDWIX zid ima sposobnost, da regulira in uravnava vlažnost v prostoru za normalno bivalno klimo. Globina vpijanja vlage je samo 5 mm, zaradi česar se toplotno izolacijske lastnosti SENDWIX zidu ne spremenijo, s tem pa se ohranja tudi visoka stopnja toplotne izolativnosti stavbe.

Silikatni zidaki nudijo akumulacijo toplote

Ko ogrevamo prostore, SENDWIX prevzame del toplote in jo akumulira v stene. Ko temperatura zraka pade, se nakopičena toplota nato sprosti nazaj v okolje. Uravnavanje zraka in njegovih lastnosti poteka postopoma, s tem pa se ohranja tudi enakomerna temperatura v notranjosti bivalnih prostorov. Manjša temperaturna nihanja prispeva tudi k varčevanju z energijo. Postopek, kjer se lahko toplota »vpija« in nazaj vrača v prostor je poznan kot »sposobnost akumuliranja toplote«.

SENDWIX ima visoko sposobnost akumulacije toplotne energije kar pomeni, da zid ostane hladen v poletnem času in ostane topel dlje časa tudi v zimskem času.

Zaradi visoke sposobnosti akumulacije toplote sprememba zunanjih temperatur ne vpliva na spremembo temperature v notranjih prostorih, zato je SENDWIX odličen material za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih objektov.

Eden od pomembnih kriterijev pasivne gradnje je tudi zrakotesnost objekta, kar lahko dosežemo tudi z gradnjo objektov s SENDWIX elementi.

Silikatni zidaki zagotavljajo odlično zvočno izolativnost

Zaradi visoke gostote materiala so silikatni zidaki odlični zvočni izolatorji. Zvočna izolativnost je sicer odvisna od debeline zidaka, lahko pa doseže celo do 56 decibelov. 

Okolju in človeku prijazni

Silikatni zidaki so proizvedeni iz popolnoma naravnih sestavin. To je iz kremenčevega peska, apna in vode. Pri proizvodnji silikatnih zidakov se porabi manj energije v primerjavi s proizvodnjo klasične opeke. V prostoru pa zagotavljajo odlično klimo. 

silikatni zidaki

Prenesite katalog 

Prenesite katalog silikatnih zidakov. Gradbeni materijal prihodnosti vam lahko ponudimo že danes. .